ورود
ثبت


چهارشنبه - ۵ اردیبهشت - ۱۴۰۳

اخبار

یک قطب صنعتی سبز به نام نیروگاه شهید محمد منتظری

دوشنبه, 21 اسفند 1396 15:50 نوشته شده توسط کاربر روابط عمومی اخبار

نوزدهمین همایش ملی واحدهای صنعتی و خدماتی سبز به منظور تقدیر از واحدهای صنعتی و خدماتی کشور و انتقال تجارب مدیران موفق در زمینه کنترل و کاهش آلاینده های زیست محیطی در پژوهشکده محیط زیست با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست و وزیر صنعت ، معدن و تجارت برگزار شد .

در این همایش نیروگاه شهید محمد منتظری برای دومین سال پیاپی موفق به اخذ لوح و تندیس سیمین صنعت سبز کشور شد . همچنین نیروگاه زواره دیگر نیروگاه هلدینگ پرشیان نیز امسال به صنایع سبز پیوست و لوح تندیس سیمین این مهمترین رویداد ملی را از آن خود کرد .

مهندس سید محسن افتخاری پس از دریافت این لوح و تندیس برای بار دوم در سخنانی این موفقیت ارزشمند را حاصل تلاش جمعی همه کارکنان دانست و این افتخار را به ریاست محترم مجمع عمومی جناب آقای حاج محمد فلاحتیان و کلیه همکاران سخت کوش نیروگاه تبریک گفت .

مدیر عامل نیروگاه در ادامه افزود: این اقدام میسر نشد مگر با تلاش و پیگیری تمام عزیزان همکار که در این راه با داشتن یک استراتژی از قبل تعیین شده و حمایتهای کامل زیست محیطی در تمام عرصه های کاری شرکت مدیریت تحقق پیدا کند به هر حال من این مورد را به همه عزیزان همکاری که در این قضیه سهم عمده ای را داشتند تبریک عرض می‎کنم .

مهندس افتخاری به فعالیت های آتی نیز اشاره کرد و گفت: از اقدامات مهم که برای سال آتی خواهیم داشت مشعلهای LOW NOX است که برای اولین بار در ایران خریداری شده و بر روی واحد بخاری نیروگاه شهید محمد منتظری نصب و بهره برداری خواهد شد .

همچنین اقدام مهم دیگری که داشتیم علاوه بر خرید پساب و انتقال آن بطول 11 کیلومتر به نیروگاه شهید محمد منتظری ، خرید تصفیه خانه و بهره برداری از آن خواهد بود که انشاءالله در سال 97 به بهره برداری خواهد رسید.

محمد علی بشیری کارشناس مسئول محیط زیست نیروگاه هم ضمن ابراز خرسندی از دریافت دوباره این لوح و تندیس صنعت سبز گفت : این گواهینامه چون با تأیید سازمان توسعه صنعتی ملل متحد UNIDO و سازمان همکاری های بین المللی آلمان GIZ همراه است با معیارهای سخت گیرانه ای تأیید میشود و اعتبار این رویداد محیط زیستی دوچندان می‎شود.

وی در ادامه افزود : از شاخصهای مهم ارزیابی واحدهای صنعتی به قرارنداشتن در لیست صنایع ...، افزایش بهره‎وری انرژی ، کاهش آلاینده ها ، کاهش مصرف آب ، ایجاد و توسعه فضای سبز ، پایش مستقیم و آنلاین آلاینده ها ، استقرار واحد HSE ، مدیریت پسماند و بازیافت مواد زائد ، اخذ گواهینامه های زیست محیطی ، سازگار نمودن چرخه تولید با محیط زیست ، تصفیه و بازچرخانی پساب و فعالیتهای آموزشی جهت ارتقاء دانش زیست محیطی کارکنان اشاره کرد .

بشیری در پایان بیان کرد واحدهایی که بر اساس ارزیابی ها امتیازی بین70-90کسب نمایند لوح و تندیس سیمین و به واحدهایی که از 90-100 امتیاز کسب کنند لوح و تندیس زرین اهدا می‎شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در این همایش اعلام کرد : 3122 واحد صنعتی و خدماتی در این جایزه ملی شرکت کردند و تقاضا ها در دو بخش صنعت و خدمات تعریف شد . در بخش صنعت تقاضا ها در هشت گروه صنعتی دسته بندی شده و در هر گروه شاخصهایی در نظر گرفته شده است . مهمترین آیتم این است که آن صنعت جزو واحدهای آلاینده نباشد و اقدامات مؤثری در راستای افزایش بهره وری انرژی و کاهش آلاینده ها انجام داده باشد.

مسعود تجریشی افزود : دوازده شاخص در فرم ارزیابی داشتیم که توسط مجموعه در استان ها و خود اظهاری امتیازدهی شده و هیئت داوران در تهران آن را نهایی کردند.

در ادامه نماینده تیم سازمان توسعه صنعتی ملل متحد در ایران در سخنانی گفت : برنامه جامع کشوری یونیدو که در سال 2016 با همکاری دولت ایران به تصویب رسید بر اهمیت توسعه صنایع سبز با هدف کاهش فقر از طریق ایجاد فرصتهای اشتغال ، ایجاد درآمد از طریق توسعه پایدار و اعتبار توسعه بخشهای غیر نفتی و در نتیجه کمک به محور دشواری های معیشتی تأکید دارد.

مریم جوان شهرکی تأکید کرد : حاکمیت سبز در صنایع بر خلاف تصور رایج امری صرفاً زیست محیطی هم نیست ، بلکه گونه ای از مدیریت است که با ملاحظه تمام عرصه ها اعم از اقتصاد ، سیاسی ، اجتماعی و .... محیط زیست را به نوعی در فرآیند توسعه دخیل و آن را توسعه پایدار تلقی می‎کند به نحوی که حداقل آسیب رسانی به محیط زیست در این فرآیند شکل گیرد .

وی با اشاره به اینکه نظام مدیریت سبز در صنعت متناظر با توسعه پایدار صنعتی خواهد بود افزود : صنعتی سبز است که حداکثر بهره وری در اقتصاد ، اجتماع و محیط زیست را داشته باشد و در عین حال نقش بسیار پررنگی برای فناوری های روز در نظر بگیرد. مارسل لیچین نماینده برنامه های زیست محیطی GIZ آلمان دیگر سخنران این همایش در سخنانی گفت : صنعت در بسیاری از کشورها از جمله ایران مانند ستون فقرات عمل می‎کند با این حال توسعه صنعتی اغلب به عنوان اثر سویی برای محیط زیست دیده می‎شود ، در حالیکه صنعت سبز چه از لحاظ محصولات و همچنین فرایندهای موجود آن فرصت ها و نوآوری هایی برای خدمات سبز ایجاد می‎کند.

وی افزود : در آلمان در گذشته نه چندان دور رودخانه ها به علت ورود پسابهای خانگی و صنعتی خشک شدند ، جنگلها به علت بارانهای اسیدی و آلودگی ناشی از صنعت ، ترافیک و آلودگی هوا در حال از بین رفتن بودند که حادثه وحشتناکی بود اما قوانین و موافقتنامه های داوطلبانه با صنعت منجر به وجود آمدن راه حلهای نو آورانه و توسعه پایدار زیست محیطی شد.

خوانده شده 923 بار

ارسال نظر

اطلاعات تماس

آدرس : اصفهان ، کیلومتر 8 بزرگراه آزادگان، نیروگاه شهید محمد منتظری

تلفن : 33802567-031

نمابر : 33802603-031

info@montazeri-ccpp.ir